U prostorijama Opštinske uprave Teslić predstavnici Češke razvojne agencije I izvođača radova firme Arko Technology održali su prezentaciju o projektu izgradnje i rekonstrukcije fabrike za preradu pitke vode u Studencima. Na ovoj prezentaciji učešće su uzeli zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Dragan Mišić, predstavnici preduzeća Rad-Vodovod, odbornici u SO Teslić, te predstavnici mjesnih zajednica.

Na sastanku je naglašeno da se radi o najvećem projektu koji Češka Republika i Češka razvojna agencija do sada realizuju u inostranstvu i učestvuju sa donacijom od 2,6 miliona evra.

S obzirom da je postojeće postrojenje izgrađeno prije 52 godine, to jest 1968. godine, rekonstrukcijom i izgradnjom nove filter stanice i ugradnjom najmodernijih uređaja i cijevi od nehrđajućeg čelika, te izgradnjom laboratorije, udvostručiće se kapacitet proizvodnje vode, obezbjeđuje praćenje njenog kvaliteta u realnom vremenu, te riješava dugoročno vodosnabdijevanje šireg područja opštine Teslić.

Vijesti i obavještenja